maanantai 7. marraskuuta 2016

Valokuvauskilpailu 2016: Erilaisuus


Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston ja Taiteen edistämiskeskuksen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimipisteen järjestämä avoin valokuvauskilpailu etsi valokuvia teemalla erilaisuus.

Aihe koettiin vaikeaksi, koska kuvia lähettiin poikkeuksellisen vähän. Vaikka erilaisuus voi ilmetä hyvin monella tavalla, sen tuominen esiin valokuvassa ja julkisessa kilpailussa on edelleen vaikea asia.

Kilpailun tuomareina toimivat Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston koulutussuunnittelija Merja Kuure, Taiteen edistämiskeskuksen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimipisteen visuaalisen taiteen manageri, läänintaiteilija Antti Rundelin sekä valokuvaaja, tietokirjailija Pekka Punkari. 

Voittaja saa 300 euron, toinen 200 euron ja kolmas 100 euron rahapalkinnon. Kolme kuvaa palkittiin kunniamaininnalla. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken suoritettiin arvonta, jonka voittaja sai valita joko Kamera-lehden 6 kk:n tilausjakson tai Pekka Punkarin Digikamerakoulu-kirjan. 


 Palkitut kuvat:

1. Palkinto
Ahti Kannisto, Helsinki
Demarkaatiolinja

Puhutteleva kuva jalkapallokentän ulkopuolelta Helsingin Töölöstä, missä mellakkapoliisit yrittivät pitää erillään HIFK:n ja HJK:n kannattajia. Kuvan tunnelma on kuin sotarintamalta ja kertoo koskettavasti, kuinka “pienet” asiat voivat kasvaa järkyttäviin mittasuhteisiin.  Ilmeet, eleet, värit yhdessä tiiviin kuvakulman kanssa huutavat kovaa.

2. Palkinto
Jorma Aaltonen, Jyväskylä
Pitkä matka maaliin.

Koskettava kuva uuden reisiproteesin ensikokeilusta. Selkeä näkökulma tuo esiin kuntoutumismatkan pituuden, Lämpimät värit sekä testaajan ilme ja liike lupaavat hyvää. Tilanne muistuttaa myös, että kenestä tahansa voi tulla erilainen myös yllättäen.

3.  Palkinto
Susanna Raunio, Turku
Aarni esittelee veistostaan, diptyyki

Kuvien yksityiskohdat kertovat lämpimästi lapsen erilaisesta polusta muotoilutaitoihin. Muodot kiehtovat sekä tekijää että katsojaa.  


Kunniamaininnat aakkosjärjestyksessä:

Wilma Alho, Kempele
Kasvihuoneessa

Mirva Knuutila, Ylivieska
Puhalletaan yhteen hiileen


Sanna Saastamoinen, Haapavesi
Pojat kohtaavat elokuvan kautta


Arvonta:

Kaikkien osallistujien kesken suoritetun arvonnan voitti Wilma Alho Kempeleestä.


Onnittelemme kaikkia voittajia ja kiitämme kilpailuun osallistuneita!

Raadin puolesta
Pekka Punkari

Palkitut ja kunniamaininnan saaneet kuvat tarinoineen löytyvät kesäyliopiston nettisivujen kuvagalleriasta tästä osoitteesta:
http://www.pohjois-pohjanmaankesayliopisto.fi/fi/valokuvauskilpailu-2016-palkitut-kuvat/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti